2014. szeptember 30., kedd

Döntsd már el, hogy mit akarsz: fogyni vagy hízni? - What do You Want to Do?

Eltelt immár három év a kezdetek óta, megváltoztak a gondolataim, a szokásaim és ezek következményeképpen az életmód is. Korábban kelek, vidámabban végzem a dolgomat, nem csipogok, hápogok, síránkozok a derékfájásomról,  bokaduzzanatomról, fejfájásomról egész nap. Mert ezek a problémáim vagy megszűntek teljes egészükben vagy olyan elviselhetővé redukálódtak, hogy már szóra sem érdemesek. 
 És ilyenkor követjük el a hibákat, elbízzuk magunkat és abbamarad a makrószámolás, a mérlegelés, sőt, néha több csalónap is becsúszik az edzés rovására. Úgy érezzük, megcsináltuk, vége, elértük az álomsúlyt, beértünk a célba, innen nincs tovább, miénk minden. Megfeledkezünk arról, amit még a kezdetekkor olvastunk, a lelkünkre kötötték, hogy el ne felejtsük: sajnos ez egy mókuskerék, nincs kiszállás többé, vagy szépen lassan visszajönnek majd a kilók.


A motiváció 2-3 hónapig kitart, esetleg fél évig, ekkor az eredmények már látszanak, így aztán sikerül átlendülni a holtponton, de az utolsó kilókat leadni a legnehezebb. Főleg, ha már egy-két éve folyamatosan edzel és kalóriadeficitesen étkezel. Amikor már bizonyos kajáknak a szagát sem bírod elviselni, nemhogy a tányérodra tenni. Amikor már nem 2-3 kiló csökkenést mutat a mérleg havonta, hanem egyet, esetleg felet, képesek vagyunk elveszíteni minden kedvünket és feladni. Letesszük a centit, nem jegyezzük az adatainkat és elfelejtjük az alapigazságot, hogy a háj térfogata nagyobb, mint az izomé és, hogy az izom súlya-tömege nagyobb, mint a hájé. Itt már nem a mérleg a jóbarát, hanem a centi és a tükör. 

 Ha eddig eljutottál, a mérleget felejtsd el! Lehet valaki vékonyan is hájas és nagyobb súllyal izmosan karcsú! Nézz a tükörbe, vedd magad szemügyre, ismerd meg a tested és figyeld, ahogy az edzés hatására megjelennek az izmok! 


 Készíts magadról fényképeket! Nem kell őket megmutatni mindenkinek, ez a tied, a saját bizonyítékod arra, hogy fejlődsz! Fényképezd le akár mobillal a karodat, a hasadat, a combodat és figyelj a részletekre. Meglátod, később ezek a képek hatalmas motiváló erőt adnak majd, amikor éppen padlóra kerülsz, vagy csak egy betegség után nehéz újrakezdeni. Előveszed őket, megnézed, eszedbe jut, mekkora küzdelmen vagy túl és meglátod, visszatér az életkedved és már indulsz is öltözni. Ha pedig már felöltöztél, ugye hogy megcsinálod az edzésedet? 



Ha úgy érzed, megint nehéz kordában tartani az étkezésedet, térj vissza bevált heti menütervekhez, nem szégyen ismételni! Az első egy évben minden napra megterveztem előre a kajámat, és amikor megettem, kipipáltam az adatokat. Nem utána írtam össze, előre tudtam, mit és mennyit szabad enni. E nélkül az edzés nem ért volna semmit. Sokkal több kaját meg tudunk enni, mint amit később 1 óra edzéssel le lehet dolgozni! Megéri tönkrevágni az elmúlt év munkáját? Gondolkozz és tervezz! Elég egy hónapig naponta összeállítani az étkezési tervet és már van is egy készleted, amit variálhatsz.


Dönts okosan! És ha egyszer már sikerült lefogyni, ne engedd visszakúszni azokat az alattomos kilókat magadra! Egyszer már megcsináltad! Tudod a titkot! Használd, küzdj!

Lányok, egy kis motivációs videó azoknak, akik elveszítették a kedvüket itt.

Ezek a lányok megcsinálták, vegyünk róluk példát. Nem kell fittnesz bajnoknővé válni, elég, ha az egészségünk érdekében lefejtjük  magunkról a hájburkot! 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése