2014. augusztus 10., vasárnap

5 tipp, hogyan maradj fitt és egészséges a szabid alatt is

http://weheartit.com/entry/120136235


Megjött a nyár és indulunk nyaralni. Hogyan maradjunk fittek és ne szedjünk magunkra felesleges kilókat a nyaralás alatt? Elképzelhető, hogy az elmúlt hetekben dobtál le magadról kemény edzéssel és evéskontrollal jó pár kilót és nem szeretnéd ezeket a hurkácskákat újra a hasadon és a derekadon látni, ugye így van?

Az is lehet, hogy csak az egészségedet akarod továbbra is megtartani az utazásod során és a pihenés alatt edzést nem tervezel. Javaslok pár ötletet, amivel kibővítheted és megerősítheted a stratégiádat. Nálam beváltak.

Az idei szabim egy részét itthon töltöm, de az esti futásokat és a zsírégető komplexeket minden másnap csinálom. Az őszi nyaralásom viszont távolabbi helyszínű lesz, bringatúrára megyek és már készülök rá, írom a bevásárló listát.

Íme, az 5 tipp

Az, hogy nyaralunk, egyáltalán nem jogosít fel bennünket arra, hogy felfaljuk az egész hűtőszekrényt, illetve a nagyi éléskamráját. Ne tedd! Ne felejtsd el, hogy mennyi munkád fekszik az eddig elért alakodban! Meglátod, nem is olyan nehéz fittnek és egészségesnek maradni a szabi alatt is. Az alábbi stratégiával felvértezheted magad a nyaralásra.

1. Mozogj! 

A gyerekeid is élvezni fogják, ha olyan helyeket választasz úticélnak, ahol nemcsak punnyadni lehet a napon, várva a lebarnulást és hallgatva a melletted fekvők csacsogását arról,  hogy ki utazott többször Egyiptomba. Ma már igen bő a kínálat az olyan nyaralási célpontokból, ahol aktívan pihenhetsz, hegyet mászhatsz vagy túrázhatsz, úszhatsz, bringázhatsz, lovagolhatsz vagy csak sétálgathatsz.
                                                                                                                  http://weheartit.com/entry/87668040

2. Fogyassz helyi ételeket!

Élvezd és ismerd meg a helyi specialitásokat és a kultúrát. Az étkezésit is. Nagyon sok olyan kínálat között válogathatsz, amelyek az egészséges életmódra esküsznek és ennek szellemében az ételeket is ilyen módon készítik. Kóstolgass és próbálj ki új ízeket! Látogasd meg a helyi piacokat, hidd el, megéri kicsit korábban kelni emiatt. Vásárolj friss gyümölcsöt, zöldséget és már meg is van az egészséges fitt tízórai és uzsonna az egész családnak. A pénztárcád sem fogja bánni!

 
http://weheartit.com/entry/130695333
3. Csomagolj előre nasikat!

A nyaralásokon gyakori az egész napos program. Persze, nagyon elegáns megoldás (és drága), hogy menet közben az éttermeknél feltankol a család. Az igazi megoldás nem ez, hiszen te a súlyodra és az egészségedre is figyelni akarsz. És valljuk be őszintén, a pénztárcádra is. Készíts össze indulás előtt apró csomagokat müzli és gyümölcs szeletekből, magvakból (például kesudió, mandula, dió, mogyoró, pár szem mazsola), zabkekszből. Ma más több féle ízesítésű zabkekszet vehetsz: almásat, kókuszosat, a gyerekek imádják a csokisat. Vigyázat, függőséget okoz! A lényeg, hogy ezeket az előre elkészíthető, hordozható, egészséges csomagokat vidd magaddal a kirándulásra.


Tipp otthoni müzliszelet készítésére, katt ide.



4. Pihenj!

Kapcsold ki a mobilodat. A nyaralás alatt ne fogadj munkahelyi hívásokat. Erre az időre neked és a családodnak is szüksége van. Töltődj fel lelkileg, szellemileg. Megéri, mert egészséget nyersz.



5. Vigyél magaddal edzésvideókat!

Sokunknál a nyaralás alatt is ott van a laptop és az okostelefonok is képesek lejátszani őket. Töltsd fel a kedvenc edzéseidet. Ne az összeset, szelektálj, csemegézz, szabin vagy, kényeztesd magad! Az otthon végezhető edzésekben éppen ez a jó, indítod a lejátszót és már kezdheted is. Elég egy pokróc a padlón és akár bikiniben is nyomhatod.



Jó pihenést kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése