2014. augusztus 4., hétfő

A kívánságok megvalósulnak - Edzőtábor Paraliában



Nézzük meg, mi valósult meg Zsuzsa kívánságaiból.

2013 őszét írjuk.
Szűcs Ildikó (www.edzesmester.com) megszervezte első egyhetes Paralia-edzőtáborát. Zsuzsa eleinte nem akart részt venni, de amikor az edző felhívta az utolsó férőhely csábító ígéretével, beadta a derekát. Teljesen ismeretlen társaság, mindössze Ildit ismerte személyesen. Aztán a buszon a sors melléültette Nórit, a kékszemű, fergeteges humorú, picit gömbölyű, picit túlsúlyos nyelvtanár – ITs - szobalány hajón – dúla - pincérnő külföldön - akkor éppen szabadságon lévő lányt és a találkozásból nagyszerű barátság szövődött, köréjük gyűlt még néhány hasonló gondolkodású, vegyes korú lány és asszony. A teljes nagy csoportból verbuválódott kis csoport a hét napon minden edzésen részt vett, sőt, egymás erejéből merítve, túl is teljesített.

Amikor még mindenki aludt, hajnalban felkeltek és lementek a tengerpartra futni egy órát. Gyorsan reggeliztek, mindenki otthonról hozott, vagy vásárolt kajából, de csak Zsuzsa volt az közülük, aki előre tudatosan készült és otthonról megfelelő fehérje-zsír-szénhidrát összetételű száraz kaját hozott magával. A többiek csak olvasták a hírleveleket ő pedig végezte az edzésprogramot és már tudott, kipróbált, túl volt egyes dolgokon, sőt, sok mindenen. A kaja után két órás kemény edzés következett Ildivel és Anitával, a másik edzővel. Délelőtt tíz után még akkora volt szeptemberben a hőség, hogy csakis strandolni lehetett, a nyújtást a tengerparton, a hullámokban végezték, úsztak, napoztak, megint úsztak, napoztak, egészen délután négyig, utána felrohantak, felkapták az edzéscuccot és kezdődött a második menet: fél vagy egy óra elmélet, majd ismét edzés, este hétig. Utána pedig csavargás a tengerparton éjfélig.

Másnap újra kezdték, néha hajnalban futással…és gond nélkül ment, az izomláz tombolt, a hídtartástól a könyökök  lehorzsolódtak, a térdeken is elkopott a bőr, de csinálták, húzták egymást, és amikor már nem ment a jumping jack, kicsit ugrottak, de csinálták. Vegyes korosztály volt vegyes erőnléttel, nem sportolók, fogyni akarók, egészségre vágyók, emberek.

Zsuzsa naponta vezette az edzésnaplót az itthon maradt eapos társai számára. Olvassuk el, mit írt:

 Edzőtábor  1. nap
1. nap utazás, úszás, állapotfelmérés, előadás

Edzőtábor 2. nap
1.edzés: konditorna.
aerobikos bemelegítés; majd a teljes test kombináció volt (kar, váll, hát, guggolás,medence, hasizom, lassú-lassú-gyors, na még nyolc...)  és a kedvenc nyújtásunk, 60perc
2. edzés: zsírégető alap
1 perces blokkok, 40-20 mp sok körrel, imitált kötélugrás, twist, jumping jack, kilépések, guggolások, fekvőtámaszból lábhúzás, oldalsó hídtartásból emelés, hídtartás, nyújtás; 60 perc
úszás
3.edzés: alakformálás
Kétkezes súlyzós gyakorlatok 1-10 ismétlés, vizes palackkal, oldal és előre emelések, bicepsz, tricepsz, kitörések, hasizom, ferde hasizom, nyújtás, 60perc
Ildi előadása a zsírégetésről, klassz, nagyon jó volt, utána boldogan mentem vacsizni.
Ez egy normál nap volt

Edzőtábor 3. nap
Már nyüszög mindenki, megjött az izomláz, mindenhol és minden mennyiségben. Mai edzés:
4. edzés: köredzés 60 perc, 2 körben
Kemény volt, kb. 20 állomáson 1 percig végeztük a gyakorlatot, majd 20 mp alatt átállás a másikra: taposás, kitörés, piramis, fekvőtámasz, lábhúzás fekvőtámaszból, hasprés, guggolás, hídtartás és tsa.
5. edzés: játékos torna levezetésnek Anitával, ez a csaj egy viking, egy amazon, de olyan kedves és közvetlen, akár a főnöknő. 60 perc
Úszás.
Előadás a testépitésről.
6. edzés: intervall edzés Anitával. 60perc
4-es blokkok, 40-20mp kombináció: squat, kitörés, jumping jack, 4 ütemű, tricepsz fekvőtámasz, ferdehasizom, stb.
7. edzés: bazi nagy nyújtás, isteni volt. 20 perc

Edzőtábor 4. nap
Van itt egy 72 éves hölgy, példát vehetünk róla, ahogyan csinálja.
8. edzés Futóiskola
60perc, ebből túlteljesítettem, elfelejtettem visszafordulni, így 9km-t kocogtam egy társammal, pihi nélkül, életemben először, tengerparton, a sprint így elmaradt.
9. edzés Páros edzés
60perc, ez kemény magában is, de nekem először a főnöknő volt a párom, utána meg egy 2,2m magas pasi, akinek azért van ám ereje. Ez állóképesség fejlesztő óra volt: erősítő gyakorlatok partnerrel, biciklizés, lábkörzés, ugrálások, belső külső comb, stb.
Úszás
10. edzés Kondi 55
60 perc, intenzív izomfejlesztő óra, 55-szöri ismétlés,10-től 1-re, súlyzóval, guggolások, fekvőtámaszból emelés,lendítés, előre oldalra emelés, auuuu! Ja, egylábas gyakorlat súllyal.
11. edzés hatalmas nyújtás.
Előadás a táplálkozásról.
A létszám maradt, mindenki jön és csinálja, aki elfárad, leül. Nagyon jó a tábor. Rettenetesen éhes vagyok, és nagyon kéri a szervezetem az édeset.

Edzőtábor 5. nap
Reggel futás volt 3  km, majd pihenő nap úszással.
Meglepetés napot kaptunk: elvitt bennünket hajókázni egy kalózhajó, kikötöttünk egy szigeten, és fürödtünk.

Edzőtábor 6. nap
Hajnali futás a csillagos görög égbolt alatt 6 km, fele vízben. Utána elutaztunk, de  a naplóba azokat az edzéseket beírom, amiket a főnöknőék megtartottak (a kemény mag Meteórát nézett).
Délelőtt bootcamp (ez a fegyencedzéshez hasonlít, fekvőtámasz, guggolás, kitörés, ugrálás) 60 perc, zsírégető brutál 60 perc Anitával (ez inkább lépegetős zenére, ami most elmaradt), délután pedig zsírégető komplex;
Az úszást nem hagytam ki, este még nagyot pancsoltunk.

Edzőtábor 7. nap
Reggeli futás 9 km, úszás, majd hegymászás: megmásztuk az Olümposzt, de csak térdig. A főnöknőék elvittek bennünket megnézni Zeusz kádját. Visszatérés után hatalmas fürdőzés, óriási hullámok voltak.

Edzőtábor 8. nap
Közkívánatra:
Minthogy a szobákat 9-ig el kell hagyni, így mind a 3 vasárnapi edzést (amit  a kedves Zsuzsa és tsa elmulasztott a Meteórák miatt) nem lehetett megismételni (pedig nagyon-nagyon kértük és szerettük volna!), a főnöknő a zsírégető komplexet ismételte meg, hatalmas sikerrel:
izomfejlesztés és hosszútávú zsírégető óra, 60 perc: 10 perc aerobikos bemelegítés, 20 perc 4 körben súlyzós gyakorlatok 8-as ismétléssel pihenő nélkül, 20 perc 3 körben ugrások, kitörések, hasizom, majd 10 perc levezető kocogás (20 kör a dupla teniszpálya körül).

És utána a késő délutáni hazaindulásig úszás volt.”

A kívánságnapló egy tétele OK:

- kedvem legyen mozogni




KELL ETTŐL NAGYOBB MOTIVÁCIÓ? RÁNÉZEK A KÉPEKRE ÉS LÁTOM, HOGY MEGCSINÁLTAM!

És már van is erőm a továbblépéshez.  Meg tudom csinálni, folytatom, menni fog.

(Folytatás következik)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése