2014. július 31., csütörtök

Mérföldkövek





Ahhoz, hogy valóban célhoz érjek, a vizualizálás nem volt elegendő. Ez csak pontosította a vágyaimat. Ha csak ennél maradtam volna, képeket és albumokat gyártva szorgalmasan, melyeknek én vagyok a főszereplője karcsún, vidáman integetve, fogva egy tucat kiskölök kezét, miközben éppen focizunk, valószínűleg még mindig csak álom lenne az egész. Mert ez csak egy érzést adott, egy vágyat, de nem késztetett azonnali cselekvésre.

Elképzeltem magam:
lefogyva 
egészségesnek 
könyvekből mesét olvasó, bringázó-focizó szupernagyinak 
 
De amíg konkrétan nem kezdtem el cselekedni és felállni, majd a bukások után tovább cselekedni, felállni, újra hibázni emberi módon és csak cselekedni, cselekedni, ismét felállni…, addig a vizualizációm csak egy élettelen álomkép maradt.

És még egy veszély fennállt: az, hogy túl sok időt fordítok vizualizációra, és elhitetem magammal, hogy ez a lényeg, ez a cél. Azaz látszat tevékenységek végzésével győzöm meg magam arról, hogy tettem valami nagggyyyooon fontosat a célom elérése érdekében. Ördögöt!

Csináld már!



A célkitűzés már megvolt:
…fő célom egészségesen megérni az unokáim születését…

Ennek eléréséhez pedig mérföldkövek kitűzése is szükségessé vált. Beosztottam apróbb, belátható szakaszokra a tevékenységet, kezdve az évestől visszafelé bontogatva egészen a napi célokig. Íme Zsuzsa akkori műve a mai Zsuzsa kommentjeivel:

1. Egy év után elérni az alábbiakat:

- a jelenlegi 95 kg lemenjen  kb. 70 kg-ra; (Ejjjnyeee, hol az a sikítozó mérleg?! Tessék szépen elkészíteni egy kezdő állapotot és attól a naptól kezdve mindig ugyanakkor, ugyanabban az időben, körülmények között testsúlyt mérni. És tilos naponta! Hetente egyszer, legjobb reggel, étkezés előtt)
- ez méretben azt jelenti, hogy fent 50/52 ről 46-ra csökkenjen a méret, alul pedig 48/50-ről 44-re; (Kiscsillag, ettől többet valósítottál meg!)
- a vérnyomás ne legyen 140/90-nél magasabb;
- a mozgás a napi rutin részévé váljon; (De még mennyire az lett!)
- a megváltozott étkezési szokások is beépüljenek a mindennapi rutinba; 

2. Negyedéves (3 hónapos) célok:

- az 1. negyedév végére véglegesíteni kell az étrendet és a hozzá tartozó edzéstervet. Ha ez sikerül, a 25 kg-ot havi 2 kg-os súlycsökkenéssel el lehetne érni. (Talán olvasd el újra Ildi javaslatát, a heti 2 kg túl nagy súlycsökkenés. Fix, hogy az izmodat is felzabáltatod!)
Tehát az 1. negyedév végére 03.31. 88 kg, 2. né. 06.30. 82 kg, 3. né. 09.30. 76 kg; 4. né. 12.31. 70 kg.
- a vérnyomás elvileg a súlycsökkenéssel csökkenni fog, ha más tényezők nem játszanak közre (sok stressz!);
- amennyiben  nem  ez  történik,  fel  kell  tárni és meg  kell  szüntetni  az  akadályozó tényezőket;

3. Heti célok:

- a szükséges mérések (testösszetétel, testsúly, méretek, vérnyomás) és dokumentálások elvégzése és összesítése vagy összehasonlítása, következtetések levonása (Vérnyomás kivételével)
- ha szükséges, a módosítások megtétele  

4. Napi célok:

- elvégezni a terv szerinti edzést
- elvégezni az adminisztrálást:
  edzési napló                                        
  étkezési napló
  ha szükséges, mérések napi dokumentálása
- kerülni azokat az embereket, akik  nem motiválnak, vagy inkább  hátráltatnak a célok elérésében (Ezen még dolgozom!)
- elkészíteni a prioritási listát a dolgok fontossági sorrendjéről, ha szükséges


Folytatás következik…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése