Nagyon egyszerűen. Mi kell hozzá?
Az összetevők.
Az előzőekben
bemutatott mérleg (pontosítok: nem 2000 forintba került, csak 500-ba, 3 héttel
ezelőtt).
Füzet vagy
papír, ceruza, számológép.
Egy csipet
jókedv, humor, pozitív hozzáállás.
Vigyázat, még főzés előtt mérünk, nyers állapotban. A gyümölcsöt azért nyugodtan hámozd meg és a banán héját is dobd a kukába. Nem csalunk! Sokan kérdeztétek tőlem, hogy a 150 gramm csirkemell nyersen vagy sütés után értendő. Rossz hírem van: nyersen. Igen, a két maroknyi hús a sütés során összeesik és lesz belőle másfél, rosszabb esetben 1 maroknyi. Ne süsd csizmatalppá, inkább párold vagy grillezd.
Edzőtársam, Mea, aki a Boszorkánykonyha blog (http://boszorkanykonyh.blogspot.hu) híresen jó receptjeit írja, olyan frappánsan összefoglalta az ételek tápanyag tartalmának kiszámítását, képekkel illusztrálva, alapozói szinten, hogy ehhez semmi hozzáfűznivalóm nincs. Kezdjük!
Kattints ide.
Hol találod meg a tápanyag értékeket? Összegyűjtöttem néhány oldalt, ahonnan az étkezési tervemhez gyűjtöttem a kalória értéket, a fehérje, zsír és szénhidrát tartalmat.
Linkek, ahol kutathatsz adatok után, ha esetleg nem vagy elégedett azzal, amit javasolnak neked. Kísérletezz, kutass, olvass!
Kalória adatok,
táblázatok, a teljesség igénye nélkül:
Elrettentő
példának két linket még javasolok. Jusson eszedbe, amikor letámadnád a boltban a
Milka csokis polcot, vagy esetleg 10 deka csokis fornettire áhítozol. Az egész
napi, sőt heti munkádat, edzésedet, fogyásodat elcseszed vele!
Gondolkozz! Megéri?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése