2016. július 4., hétfő

Fogyni akarsz? Bízz magadban!


Itt a tavasz, a langyos napsugarak sétára csábítanak. Meleg már a kabát, elég lesz egy vékonyabb pulóver is. Kinyitom a szekrényt, benyúlok, előhúzom a farmeringet, lazán magamra kapom, készülök begombolni és gondolatban már tervezem, milyen lezserül fogom elhárítani barátnőim irigykedő pillantásait, de ehelyett elönt a döbbent rémület, mert a hatalmas tükörből egy duckó bámul vissza rám, akinek a karján feszül az ing, a derekán hullámos úszógumikezdet látszik, a farmer bevág ott, ahol nem kellene és… Te jó ég! A tükör nem hazudik. Vagy a télen egy másik tükörbe néztem bele? Fogyni akarok, de azonnal!

Ismerős a szöveg, ugye? Rossz hírem van: nincs azonnal. Amit évekig gyűjtögettél szorgalmasan és pakoltad magadra undok háj formájában, azt egy hét alatt nem tudod leadni. Nincs az a csodaszer, ami ebben segítene.  Reklám ugyan van, de biztosan ki akarod üríteni a pénztárcádat nem létező dolgokra és felelőtlen ígéretekre?

Mikor voltál utoljára orvosi ellenőrzésen? Rá mertél ott állni a mérlegre, vagy azonnal közölted az általad vélelmezett súlyodat, természetesen a kozmetikázott adatra gondolok? Hát akkor eljött az igazság pillanata. A tükör nem hazudik, és a mérleg sem. Habár a legfrissebb kutatások szerint nem a súly számít, hanem az, hogy mennyi izmod van. Lehetsz pehelysúlyú és löttyedt, vagy keményen izmos magasabb súllyal. A választás a kezedben van.

Emlékszel még arra, hogy mit kérdezett a kedves öreg doktor bácsi, amikor igazi bálna méretű, százhúsz kilós hölgyként belibegtél hozzá egy szimpla orvosi ellenőrzésre, amin a jogsid volt a tét? Rád pirított és megkérdezte, meddig akarsz még ilyen magas vérnyomással küszködni? Nem zúg néha a füled? És nem is szédülsz? Éjjelente nem riadsz fel a saját horkantásaidra?… Hűűű!  Hát igen, itt a hideg zuhany, a felismerés, hogy bizony a vérnyomáscsökkentőt már életed végéig szedni kell.

Életünk végéig… Hát ez az a pillanat, amikor felismered, hogy eljött az idő, nem folytathatod így tovább. Mondd ki nyugodtan: fogyni akarok! Ha ki mered mondani, megtetted az első lépést, és a gondolataid tettekké fognak válni! Hogyan?

Motiváld magad és ne engedd a környezetedben élőknek, hogy visszahúzzanak azért, mert nekik nem sikerült. Keress olyan társaságot, ahol hasonlóan elszánt társakra találsz, akikkel segíthetitek egymást. Ismételgesd magadban sokszor, hogy: „Fogyni akarok!” - és sorold fel az indokokat. Ne másnak magyarázkodj, felesleges. Elszámolással csak magadnak tartozol.

Az információk világában élünk, használd okosan a számítógépet. Ne csak traccsolj a barátnőkkel, hanem keress és kutass. Kitárult előttünk a világ, a neten mindent megtalálsz: étrendeket, kalória számítási táblázatokat, edzésprogramokat, szakmai segítséget. Ne keress kifogásokat és ne mondd azt, hogy nincs pénzed edzőcuccra. Tölts meg egy petpalackot homokkal és már kész is a súlyzód. Elkészültél már az idei lomtalanítással? Igen? Ugye van a régi ruhák között kellemesen nagyméretű póló? Nagyszerű, vágd le az ujját és már hordhatod is a mai divatnak megfelelő tépett ujjú edzőpólót.  Látod, milyen ügyes vagy?

Nincs időd külön főzni magadra? Rendben, akkor reformáld meg az étkezési szokásokat, tegyél több salátát az asztalra. A kenyeret pedig felejtsd el! Minden formában iktasd ki. Csak egy hónapot adj magadnak, akkora lesz a változás, hogy a dicséretek az egekbe röpítik majd az önbizalmadat!
Kezdd el! Nem holnap vagy a jövő héten. Nincs megfelelő pillanat. Ez a mai a legmegfelelőbb. Bízz abban, hogy meg tudod csinálni! Mások is megtették előtted. Csak az első lépés a nehéz, ha elindulsz, a lendület már visz tovább.


Szurkolok neked!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése