A receptet Mea (itt írtam róla), a
konyhaboszorkány alkotta. Először csak nézegettem, de nem akartam a zabpelyhet
beengedni a fogyis étrendembe. A zab lovaknak való, nem embernek, a köles meg
madáreledel, stb. Hasonló jó mondásokkal voltam én is felfegyverkezve, de aztán
annyira hiányzott az édesség, csokizni meg nem akartam, elolvastam hát, miért
is jó a zabpehely. Utána már csak egy ugrás volt a bolt, megtörtént a próbasütés
ésssss … Mea nagyot alkotott. Finom, laktató, jók a makronutriens értékei. A
gond csak annyi, hogy egy darabnál nagyon nehéz megállni. Ha megsütöm, azonnal
felszeletelem és bedobozolom, hogy legalább három napig kitartson!
Forrás: http://boszorkanykonyh.blogspot.hu/
„…Anypie??? Any pie. Pite. Aminek a receptjét egy
Anikó nevű kedves ismerősömtől kaptam. Anikó, Ani, Any. És mivel nem tanultam
angolul, nem kell tudnom, hogy külön írjuk. De ha tudom is, akkor meg élek az
alkotói szabadságommal. Hát innen az Anypie…”
Hozzávalók (kis adaghoz, 8 szelet):
Hozzávalók (kis adaghoz, 8 szelet):
- 250 g túró (ez épp félzsíros)
- 175 g tejföl (20 %-os)
- 10 g zabpehely
- 10 g zabkorpa
- 1 tojás
- vanília aroma
- só
- édesítő
Készítés:
A hozzávalókat összekeverni, fél óráig állni hagyni, tepsibe rakni, fél óráig sütni.
Tipp:
A hozzávalókat összekeverni, fél óráig állni hagyni, tepsibe rakni, fél óráig sütni.
Tipp:
- Gazdagítható mazsolával, almával, aszalt gyümölccsel...
- Legközelebb megturbózom fehérjeporral is.
- Készíthető zabkorpa helyett liszttel is.
- Sztem nyugodtan mehet a nagy adag a duplája, nagyon finom, tutira elfogy.
Egy szelet (1/8 rész):
93.8 kcal, 5.6 g F, 5.2 g CH, 3.8 g zsír
93.8 kcal, 5.6 g F, 5.2 g CH, 3.8 g zsír
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése